1. Over Miniland Enschede in een notendop

Het verhaal in een notendop .

 

2013 kwam ik in contact met de schaal 1.22,5 , aangezien ik met H0 in huis al wat aan het bouwen was en ik niet echt kon aarden met de hobby , zocht ik naar wat anders .

Via via kwam ik contact met een verzamelaar van LGB en Piko , en zo is het balletje eigenlijk wel gaan rollen , het mooie van deze hobby is , ik kon het combineren met mijn andere hobby tuinieren .

Zo begon ik dus met een klein cirkeltje en wat rechte stukken in de en een Stainz en wat wagons in de voortuin .

Stukje bij beetje zag ik dat ook steeds meer kinderen kwamen kijken , en naast dat ik de tuin bezig was, begon ik ook met losse rails en simpel en gebruikt materiaal op locatie ook voor kinderen wat te doen , want ik dacht kijken is leuk , maar aanraken zelf een spoor bouwen en materiaal vasthouden en opzetten is veel leuker .

Zo is eigenlijk de afgelopen jaren de baan steeds uitgebreider geworden , en gericht qua scenery op kinderen ,met een smurfen dorp , jurassic park (dino,s ) en een fantasie afdeling , met berglandschappen en een grote 3 spoorige baan .

Gewoon kinderen uit de wijk , maar ook kinderen die het wat moeilijker hebben , of net niet het materiaal konden opzetten of handelen , die worden dan netjes geholpen zodat het ze wel lukt .

Met vooral de opzet om kinderen even lekker buiten te laten spelen , het samen spelen en de uitdaging .

En wat ik de laatste jaren heb gezien werkt dat prima,en het is en blijft leuk om de kinderen bezig te zien,de fantasie die erbij los komt is geweldig .

Juli 2018 werd helaas de knoop doorgehakt , vooral wegens persoonlijke pijntjes,waarom nog je zelf langer voor de gek houden , het is en blijft tenslotte een hobby ,die moet leuk zijn en niet tot last worden .

Zo gezegd zo gedaan en werd het mooie miniland ontmanteld .

 

Er komt een nieuwe baan op 70 hoogte terug , met daarnaast een H0 spoor wat al lang de planning is maar nu mee ingebouwd word ,maar daar word nog druk aan gewerkt,en net als bij de oude baan,het is en blijft gratis !.

 

Klikje naar de oude baan op Facebook .

 

Miniland Enschede Gartenbahn.